Plezier voor het hele gezin

U heeft een hond of u krijgt binnenkort een pup, of misschien wel een trouwe viervoeter uit het asiel of het buitenland en wil vooral samen genieten? De hond maakt deel uit van uw gezin en elk gezin is anders van samenstelling.

 

Wij helpen u graag om je uw hond een volwaardig lid te laten zijn van uw gezin. Zodra u een keus heeft gemaakt voor een hond (met een eigen verhaal) of een pup raden we u aan om tijdig een afspraak te maken voor een intake gesprek. Vervolgens maken we een lesplan dat aansluit op uw wensen, waarbij het welzijn van de hond voorop staat.

 

  • Elke les duurt ongeveer 30 à 45 minuten

  • De lessen worden in principe door het hele gezin gevolgd

  • De lessen worden in principe bij u thuis gegeven. Als dit niet mogelijk is zoeken we een geschikte locatie.

  • De lessen worden uitsluitend op zaterdag op vaste tijden gegeven

  • We hanteren een stressvrije leermethode op basis van wederzijds vertrouwen
  • Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van een halsband of een goed passend tuig in combinatie met een vaste lijn.

 

Puppy coaching

In 8 lessen laten we uw hond kennis maken met uw gezin, waarbij een aantal basisvaardigheden worden aangeleerd. Het is uw hond. Dat betekent dat we het lesprogramma aanpassen aan uw behoefte, waarbij we ook kijken naar het ras. Bijvoorbeeld loslopen is niet voor alle rassen vanzelfsprekend. In overleg kan direct gestart worden met de coaching zodra uw pup bij u komt wonen.

 

De vaste onderdelen zijn:

  • ontspannen wandelen aan de lijn

  • wachten

  • begroeten

  • hierkomen

 

Het tarief voor deze cursus is € 134,00.

 

Jonge honden, puberhonden en volwassen honden

Bij deze honden zullen we o.a. aangeleerd (ongewenst) gedrag aanpassen naar gewenst gedrag. De cursus bestaat uit 8 lessen en ook dit is een vraaggericht lesprogramma. De praktijk wijst echter uit dat er vaak meer lessen nodig zijn.

 

Het tarief voor deze cursus is € 134,00.

Eventuele extra lessen € 16,75.

 

Oudere honden en/of honden met een beperking

Heeft u een wat oudere hond of een hond met een beperking waarbij b.v. een wandeling niet meer zo soepel gaat? U kunt best nog wel leuke dingen doen met uw hond. We bieden hier voor losse lessen aan en u kunt net zo lang doorgaan als u wilt en de hond het leuk vindt.

 

Het tarief per les: € 16,75.

 

Adoptiehonden

Bij adoptiehonden b.v. een hond uit het buitenland, een asiel of een herplaatser kunnen er diverse problemen ontstaan. Er dient om te beginnen een band opgebouwd te worden tussen hond en gezin. U moet uw hond begrijpen; hij of zij moet zich tenslotte veilig voelen in de nieuwe omgeving. Hiervoor bieden we losse lessen aan waarmee u kunt doorgaan zolang u wilt en de hond zich er prettig bij voelt.

 

Het tarief per les: € 16,75.

 

Wij geven geen gedragstherapie. Bij specifieke gedragsproblemen verwijzen we u door naar een gediplomeerd en erkend gedragstherapeut!